PROMET Autobus na električni pogon na splitskim ulicama

PROMET Autobus na električni pogon na splitskim ulicama
D.H.

D.H.

Jedno punjenje je dovoljno za 300 kilometara

Električni autobusi bi mogli uskoro biti u Splitu, a korak prema tome su i prezentacije na gradskim ulicama. Splitski Promet je odradio još jednu u nizu, ovaj put na Žnjanu, a sve kako bi bili što spremniji za prijave na europske natječaje.
Miroslav Delić, direktor gradske firme je ovom prigodom otkrio kako na studijama rade više od godinu dana te da su spremni za apliciranje čim se ‘otvore’ EU sredstva. Osim toga, splitsko vodstvo će u Zagrebu biti i na prezentaciji autobusa na vodik, piše Dalmatinski portal.

– Nakon što smo osuvremenili vozni park, sljedeći koraci su nam autobusi na električni i vodikov pogon. Stekli smo iskustva u EU fondovima, tako da s tim nema problema. Inače, s nabavkom autobusa koja bi trebala biti za mjesec dana oko 300 milijuna kuna će biti uloženo u Promet putem EU fondova – zadovoljan je Delić.

Ipak, postoji objektivna zapreka u korištenju autobusa na nove pogone, a to je infrastruktura.

– Mi smo spremni za nabavku, ali moramo imati kapacitete za punjenje. Stoga vodimo razgovore s HEP-om oko toga, prvenstveno da se pojačaju kapaciteti na okretištima – najavio je Delić.

Prezentirani električni autobus može prijeći oko 300 kilometara s jednim punjenjem baterije.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.