PROMET Do kraja srpnja u funkciji će biti ticketing

PROMET Do kraja srpnja u funkciji će biti ticketing

Foto: 

Promet Split

D.H.

D.H.

To je u ovom trenutku najsuvremeniji i najobuhvatniji sustav u Hrvatskoj

Neobične kutije koje su se ovih dana počele pojavljivati na autobusnim stajalištima diljem grada ponukale su nas da objašnjenje potražimo kod “Prometa”, koji je, prema zadnjim najavama ovih dana trebao kraju privoditi implementaciju dugo očekivanog sustava e-ticketing.

Da su kašnjenja u nabavi dovela do novih pomicanja rokova kazao je Slobodnoj Dalmaciji Miroslav Delić, najavivši novi rok za dovršetak radova.

– Kasnimo, da, ali sve u dogovoru s Ministarstvom. Nažalost, nabavka elektronskih dijelova, čipova koji su nama potrebni, izuzetno je otežana zbog pandemijske krize tako da se sve prolongiralo, ali ide. Prema planu sustav će biti aktivan do kraja srpnja, a već 19. ili 20. ovog mjeseca pripremit ćemo prezentaciju za javnost s testnim autobusom koji će do tada biti potpuno opremljen – navodi Delić.

Ističe kako se u kutijama koje su probudile znatiželju naših čitatelja nalaze kartomati – uređaji za prodaju karata, za koje su ovom trenu osigurane i sve instalacije, a čekaju se još displeji.

Splitski prijevoznik ovih dana, kako doznajemo, radi na snimanju glasovnih zapisa s imenima svih 1500 autobusnih postaja kojima će, kroz audioporuke putnike obavještavati o smjeru kretanja i dolasku na odredište, a svaka od stanica opet će, kako neki pamte, imati i natpis koji će određivati lokaciju.

– To je u ovom trenutku najsuvremeniji i najobuhvatniji sustav u Hrvatskoj koji će unaprijediti i autobuse i stajališta, a prije svega kvalitetu usluge za naše putnike – ponovio je Miroslav Delić, direktor javnog prijevoznika.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.