PROMET Splićani u aplikaciji mogu vidjeti kada stiže autobus

PROMET Splićani u aplikaciji mogu vidjeti kada stiže autobus

Foto: 

Promet Split / Ilustracija

D.H.

D.H.

Profunkcionirali su i displeji na stanicama

Mobilna aplikacija javnog gradskog prijevoznika “Prometa Split” u sklopu novog e-ticketing sustava korisnicima pruža nove mogućnosti. Naime, korisnici aplikacije mogu po novome pratiti sve detalje oko kretanja jedne autobusne linije odnosno gdje se autobus nalazi, koje su mu sljedeće stanice, ali i kada točno stiže do odabrane lokacije.

Novost je da su profunkcionirali i displeji na autobusnim stanicama koji također pokazuju za koliko minuta stiže pojedina autobusna linija, piše Slobodna Dalmacija.

– Građani u aplikaciju mogu vidjeti sve detalje oko kretanja odabrane linije, a ta mogućnost u funkciji je od početka tjedna. Cijelo vrijeme pratimo kako funkcionira i radimo na poboljšanjima pa zbog dorade nekada zna biti kratko onemogućena. Od danas su u funkciji i displeji, a njihovo rad ćemo idućih dana detaljno pratiti i reagirati ako bude kakvih poteškoća – objasnio je Miroslav Delić, direktor splitskog “Prometa”.

Dodao je da samo jedna stavka još nije u funkciji, ali ne zbog “Prometa”.

– Jedino mogućnost planiranja putovanja koja je najbitnija za strance, još nije u funkciji, ali to ne ovisi o nama već o Google-u. Planiranje putovanja će osobama koje žele doći do svoje destinacije, a ne znaju kako, pomoći tako da će im pokazati kojom linijom i za koliko mogu stići. Prema našim informacijama to bi trebalo biti gotovo idući tjedan – kazao je Delić.

Istaknuo je da će se rad aplikacije idućih mjesec dana detaljno pratiti, kao i do sada te dorađivati i rješavati poteškoće ako ih bude.

– Prije nismo imali ništa, a sada imamo sve tako da smo tehnološki preskočili dva stoljeća. Zadovoljni smo i s brojem preuzimanja naše mobilne aplikacije. Do sada ju je skinulo 11 tisuća korisnika i broj stalno raste – kazao je Delić.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.