Promet Split testirao autobus na alternativni pogon

Promet Split testirao autobus na alternativni pogon

Foto: 

Grad Split

D.H.

D.H.

‘Značajno smo unaprijedili mnoge segmente poslovanja, podigli kvalitetu i modernizirali javni gradski prijevoz’

Splitska gradska tvrtka Promet Split testirala je jedan od autobusa na alternativni pogon koji bi u skorijoj budućnosti trebali prometovati i splitskim prometnicama. Jedan je to od važnijih ciljeva gradskog auto-prijevoznika, ali i Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Ivicom Puljkom.

Promet Split

– Značajno smo unaprijedili mnoge segmente poslovanja, podigli kvalitetu i modernizirali javni gradski prijevoz. Sada radimo na poboljšanju linija, a idući logičan cilj je nabavka autobusa na alternativni pogon, odnosno e-buseva. Danas smo testirali jedan takav i još se jednom uvjerili u sve njegove prednosti – kazao je direktor „Prometa“ Miroslav Delić, dodavši kako će se kad za to dođe vrijeme u postupku nabave odabrati optimalno rješenje na Split. Slijedi prijava na EU fondove, a temeljem već napravljene studije i prikupljene dokumentacije.

Na stajalištu ispred Banovine autobus je razgledao i gradonačelnik Ivica Puljak koji je još jednom istaknuo interes Grada za daljnjim ulaganjima u unaprjeđenje kvalitete i dostupnosti javnog prijevoza, kako bi se građani što više i jednostavnije njime koristili.

– Pored kvalitete, dostupnosti i sigurnosti, ekološka i ekonomska dimenzija su nam jako važne i potrudit ćemo se svi zajedno da se u skoroj budućnosti ovakvi autobusi nađu na splitskim prometnicama – poručio je gradonačelnik.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.