Šef Hitne zabranio medicinskim sestrama da se voze u prednjem dijelu vozila

Šef Hitne zabranio medicinskim sestrama da se voze u prednjem dijelu vozila

Foto: 

HITNA uživo 194

D.H.

D.H.

Reagirali iz sindikata

Hrvatski sindikat hitne medicine prijavio je šefa varaždinskog zavoda za hitnu medicinu Mladena Smoljanca zbog skandalozne odluke o prijevozu.

Smoljanec je, naime, u veljači ove godine donio spornu odluku koju je nazvao “Ispunjavanje obveza radnika zaposlenih u djelatnosti sanitetskog prijevoza”. Odlukom je, de facto, zabranio medicinskim sestrama da se voze u prednjem dijelu, kabini sanitetskog vozila, javlja Danica.

“Donesena je odluka kako su se medicinske sestre / tehničari prilikom obavljanja poslova i radnih zadataka u djelatnosti santitetskog prijevoza dužne i obvezne uvijek voziti u stražnjem dijelu sanitetskog vozila predviđenom za prijevoz pacijenata.

I to bez obzira da li se u stražnjem dijelu sanitetskog vozila u trenutku vožnje nalazi pacijent. Slijedom navedenog, skreće se pažnja radnicima Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije zaposlenih u djelatnosti sanitetskog prijevoza na pridržavanje te procedure”, napisao je Smoljanec.

Njegova odluka naišla je na val ogorčenja zaposlenih u hitnim službama, a njihov je sindikat odmah reagirao i prijavio Smoljanca Županijskom sudu u Varaždinu “zbog ponižavanja i sramoćenja struke” te “dovođenja života sanitetskih djelatnika u opasnost”.

Čekaju se reakcije varaždinskog župana Anđelka Stričaka i samog ravnatelja Mladena Smoljanca.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.