Sindikat hrvatskog vozača zabrinut zbog nejasnoća u svezi covid-potvrda

Sindikat hrvatskog vozača zabrinut zbog nejasnoća u svezi covid-potvrda

Foto: 

Promet Split

D.H.

D.H.

‘Nejasne i neprecizne odluke i naputci Stožera dodatno nepotrebno otežavaju rad našim zaposlenicima’

Sindikat hrvatskog vozača u Promet d.o.o. Split zabrinut je zbog niza pitanja na koja ne mogu dobiti odgovor, a u svezi najavljenog uvođenja covid-potvrda u javne ustanove, zbog čega neki neće moći ni na posao, ili će se morati testirati da bi radili.

– Takve informacije izazivaju ne malu zabrinutost kod naših radnika, vozača, mehaničara, čistača i dr.

Sindikat hrvatskog vozača u Promet d.o.o. Split podržava sve mjere koje bi doprinijele zaštiti radnika od bolesti i ne može ulaziti u odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, ali u svakom slučaju dužan je prenijeti stavove i zabrinutost svojih članova. Odluke Stožera u ovom slučaju su nejasne i ne uzimaju u obzir specifičnosti pojedinih poslova, poručuje Mario Jukić, povjerenik Sindikata hrvatskog vozača.

Tko će provoditi testiranja, kada i na koji način, ako naši vozači počinju raditi u različito vrijeme i na različitim mjestima?

Tko će snositi troškove takvih testiranja?

Kako će se tretirati dodatno vrijeme koje će radnicima biti potrebno da bi se podvrgli testiranjima?

Trebaju li se testirati naši mehaničari i čistači koji uglavnom rade na otvorenom? To su samo neka od pitanja na koja ne dobivaju odgovor.

– SHV izražava zabrinutost za zdravlje naših vozača koji su izloženi neprestanom kontaktu s mnoštvom putnika koje prevoze dnevno.Nejasne i neprecizne odluke i naputci Stožera dodatno nepotrebno otežavaju rad našim zaposlenicima.

Nije nevažno spomenuti da već imamo dosta vozača i mehaničara na bolovanjima povezanim s bolešću COVID-19, zbog čega nam je otežan svakodnevni rad i prijevoz putnika, poručuje Jukić.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.