SPLIT Zanimljiva događanja u organizaciji Sveučilišnog odjela zdravstvenih studijaSPLIT

SPLIT Zanimljiva događanja u organizaciji Sveučilišnog odjela zdravstvenih studijaSPLIT
D.H.

D.H.

Evo detalja

Sveučilišni odjel zdravstvenih studija u petak i u subotu organizira dva zanimljiva događanja.

Tečaj trajnog medicinskog usavršavanja ‘Škola infektologije ST-2024’ se odvija u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Split na temu bolničkih infekcija. Tečaj će se održati 15. i 16. ožujka  2024. u Zgradi tri fakulteta; Sveučilište u Splitu, Ruđera Boškovića 33. Otvaranje će se održati u petak, 15. ožujka s početkom u 13 sati u velikom amfiteatru Zgrade tri fakulteta, R. Boškovića 33.

Namijenjen je liječnicima i medicinskim sestrama zaposlenim u bolničkim i vanbolničkim ustanovama koji se u svom svakodnevnom radu susreću s rastućom problematikom prevencije i liječenja bolničkih infekcija, osobito onih uzrokovanih višestruko otpornim mikroorganizmima. Kroz multidisciplinarni pristup različitih specijalnosti prezentirat će se problematika optimalne dijagnostike i liječenja najčešćih i najkompleksnijih nozokomijalnih infekcija.

Neke od tema tečaja su: nove antimikrobne terapije, sepsa, bolnička pneumonija, postproceduralne infekcije, infekcije lokomotornog sustava, urinarne infekcije, prevencija bolničkih infekcija (uključujući krvlju prenosive infekcije-virusni hepatitisi, HIV).

Tečaj ‘Psihološki i duhovni izazovi u radu s palijativnim bolesnicima’ održat će se 16. ožujka u vremenu od 9 do 14 sati u predavaonici F401 (četvrti kat) u Zgradi tri fakulteta na adresi Ruđera Boškovića 33.

Tečaj je namijenjen medicinskim sestrama/tehničarima te primaljama koje skrbe o palijativnim bolesnicima na svim razinama zdravstvene njege i socijalne skrbi.

Cilj tečaja je daljnje unaprjeđenje usluga palijativne skrbi putem edukacije i razmjene iskustava između različitih profila stručnjaka koji skrbe o palijativnim bolesnicima.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.