Video: SPLITSKA PJACA Prosvjed ‘Dosta!’

Video: SPLITSKA PJACA Prosvjed ‘Dosta!’

Foto: 

Doktore, hitno!

D.H.

D.H.

U znak potpore Mireli Čavajdi

‘Danas smo bijesne jer se opet netko usudio tretirati nas kao druge i odlučivati umjesto žene. Danas smo solidarni/solidarne jer poštujemo pravo žene da odlučuju o svom vlastitom životu. Neki izgleda još uvijek nisu shvatili da pravo glasa i građanska prava znače da smo pred zakonom jednaki i jednake. Slučaj Mirele Čavajde je pokazao da ne postoji sustav zaštite zdravlja. Ostavka Beroša neće ništa promijeniti, ali revizija rada javnih bolnica hoće.

Ženska mreža zahtijeva ukidanje priziva savjesti u zdravstvu. Agonija kojoj je izložena došli smo do točke kada moramo stati i vratiti se unatrag. Država mora osigurati da se njezini zakoni provode. Zato diljem Hrvatske danas kažemo – dosta!’, poručila je Mirjana Kučer izvršna koordinatorica Udruge Domine sa splitske Pjace, s prosvjeda kojim se građani solidariziraju s patnjom i sudbinom Mirele Čavajde.

Prosvjed pod nazivom ‘Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i zanemarivanja zdravlja žena!’ u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom i svim ženama kojima su u Hrvatskoj uskraćeni zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi, osim u Splitu održao se u Zagrebu, Puli, Sisku, Rijeci, Šibeniku, Osijeku, Zadru i na Korčuli.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.