Splitski Hospicij Matošić gradit će se iduće godine

Splitski Hospicij Matošić gradit će se iduće godine
D.H.

D.H.

„Početak palijativne skrbi u Splitu“

Sredinom iduće godine trebala bi započeti izgradnja hospicija u sklopu Doma Matošić na splitskom predjelu Brnik.

„Nakon dugogodišnjih nastojanja za uspostavom palijativne skrbi, Grad Split raspisao je javnu nabavu projektne dokumentacije za Hospicij Matošić“, priopćeno je iz splitske gradske uprave.

Nadalje se navodi kako su proteklu godinu dana Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija i Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije obavili  niz opsežnih predradnji, nakon što su u listopadu prošle godine gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednica Katoličke udruge za pomoć starijim i nemoćnim osobama Lovret, č.s. Ljiljana Todorić potpisali ugovora o reguliranju međusobnih prava i obaveza čime su se stekli svi preduvjeti za osnivanje hospicija u Splitu.

Dom Matošić je izgrađen u veljači 2009. godine, na zemljištu kojeg su Gradu Splitu darovale sestre Milka i Tonka Matošić. Sestre su platile i projektnu dokumentaciju , komunalni doprinos i dale dva milijuna kuna inicijalnih sredstava. Onda je priča stala.

Trenutačno Dom Matošić na Brniku raspolaže s osam soba i 16 postelja, no prostorije su prema važećim standardima neuvjetne za otvaranje hospicija.

Izgradnjom splitskog hospicija kao ustanove za institucionalnu palijativnu skrb osigurat će se pomoć teško bolesnim sugrađanima gdje će kvalitetno, pod punom skrbi, provesti ostatak života.

I.D.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.