SPLITSKO PODRUČJE Jadro je blago zamućen. Prokuhavajte vodu

SPLITSKO PODRUČJE Jadro je blago zamućen. Prokuhavajte vodu

Foto: 

Rudy and Peter Skitterians from Pixabay

D.H.

D.H.

Za djecu i zdravstveno ugrožene

Obzirom na još uvijek blago zamućenje izvorišta Jadro, te povećani parametar zamućenosti na određenim dijelovima vodoopskrbne mreže iz splitskog Vodovoda i kanalizacije i dalje preporučuju prokuhavanje vode za piće.
“Današnji rezultati ispitivanja vode uzeti na različitim mjestima iz vodoopskrbne mreže u ovisnosti, pokazuju da je još samo na određenim dijelovima vodoopskrbnog sustava parametar zamućenja još uvijek neznatno povišen u odnosu na propisane vrijednosti.
Analize s terena također pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, a sva dosadašnja ispitivanja pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna.
Obzirom na dosadašnju praksu, iskustva i preporuku NZJZ još uvijek se preporučuje koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.
Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati, obzirom da je zamućenost na samom izvorištu u značajnom opadanju ViK će provoditi ispiranje onih dijelova vodoopskrbnog sustava gdje je je parametar još uvijek povišen u odnosu na propisanu vrijednost”, poručuju iz VIK-a. O svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i web stranice www.vik-split.hr

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.