SUBOTA NA SPLITSKOJ RIVI Dan žutih ruža

SUBOTA NA SPLITSKOJ RIVI Dan žutih ruža
D.H.

D.H.

Podizanje svijesti o endometriozi

U subotu, 9. ožujka na splitskoj Rivi, od 10 do 14 sati, održat će se javno-zdravstvena akcija ‘Dani žutih ruža’ kojom se želi podići svijesti o endometriozi.

‘Cilj ove javnozdravstvene akcije je svečano obilježavanje druge godišnjice proglašenja 1. ožujka kao hrvatskog Dana podizanja svijesti o endometriozi; informiranje i senzibiliziranje javnosti o endometriozi, kao i o važnosti pravovremenog otkrivanja i uspješnog liječenja endometrioze; promicanje, razvitak i unapređenje prava oboljelih žena, posebno onih kod kojih je došlo do tjelesnog oštećenja i invalidnosti kako bi se putem ove javnozdravstvene akcije mogle pouzdano informirati o mogućnostima koje im stoje na raspolaganju prilikom liječenja endometrioze čime bi si poboljšale narušenu kvalitetu života’, ističe Dina Juranović, prvostupnica sestrinstva u KBC Split, jedna od organizatorica.

Ovom prigodom građani će moći dobiti sve informacije, a dijelit će se i informativni leci. Također će se skupljati dobrovoljni prilozi za rad Udruge dijeljenjem žutih ruža koje su simbol udruge.

Osim u Splitu, inicijativa će se održati i u Rijeci, Zagrebu i Osijeku.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.