Sustav e-ticketing implementiran u Promet

Sustav e-ticketing implementiran u Promet
D.H.

D.H.

Beskontaktne karte, automati za kupnju, informacije o dolascima, mobilna aplikacija

Prezentiran je sustav e-ticketinga u Promet vrijedan 23,7 milijuna kuna, od čega je preko 60 posto financiran EU sredstvima. Radi se o projektu željno iščekivanom godinama. Od srpnja će se lagano provoditi, a od kolovoza će se u cijelosti implementirati.

– Imali smo nebrojeno radionica, onda je dovoljno reći o kakvom se projektu radi – kazao je Miro Delić, direktor Prometa u čijem se mandatu ostvario ovaj cilj.

Radi se prvi put da se svih sedam modula implementira, javlja Dalmatinski portal.

O e-ticketingu su govorili stručnjaci iz firmi provoditelja projekta koji su pobijedili na natječaju, zajednice ponuditelja KING ICT i Corvus Info.

Sendi Radić, član Uprave firme KING je istaknuo kako je osobno ponosan da grad u kojem je rođen s ovim sustavom postaje blizak modernim gradovima.

– Zahvaljujući upornosti i posvećenosti djelatnika i vodstva Prometa uspjeli smo – kazao je Radić.

Istaknuli su kako je splitski e-ticketing najnapredniji sustav u Hrvatskoj.

– Split će stati uz bok Berlinu i Londonu – rekao je Zoran Ranogajec.

Automati za prodaju karata 24 sata dnevno dostupni, kupovanje karticom u vozača, informacije o dolascima, samo su neke su novosti.

Također, dostupna je i mobilna aplikacija preko koje će se moći kupiti 24 sata dnevno, sadržavat će sve relevantne informacije za putnika.

Naglasimo i da će ‘kartomati’ biti dostupni na pet mjesta, kraj HNK, zgrade Županije,  Pazaru, Trajektnoj luci i bolnice Firule. Moći će se plaćati samo karticom.

Najviše pažnje, naravno, privukli su portal odnosno mobilna aplikacija i kako funkcionira. Kako će izgledati u praksi prezentirao je Eduard Lisjak, piše Dalmatinski portal.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.