Svjetski dan hrane u Osijeku

Svjetski dan hrane u Osijeku
D.H.

D.H.

„Naša djelovanja su naša budućnost“

Moto je to pod kojim će se ove godine u Hrvatskoj obilježiti Svjetski dan hrane, 16. listopada u Osijeku.

Nacionalno obilježavanje ovog dana, uz potporu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, organizira Hrvatska agencija za hranu (HAH), uz potporu Organizacije za hranu i poljoprivredu UN-a (FAO) te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zdravstva.

„Kao ovogodišnju temu izabrali smo doniranje hrane, koju prepoznajemo kao jedno od iznimno važnih pitanja u našoj zemlji. Stoga se skup održava pod geslom: ‘Spasimo hranu!’, a na njemu će biti riječi o Sustavu doniranja u Republici Hrvatskoj: trenutačno stanje, izazovi i perspektiva“, poručuju iz HAH-a.

Skup je namijenjen predstavnicima nadležnih tijela i javnih ustanova, industrije, organizacijama potrošača, znanstvenoj zajednici te svim dionicima u sustavu doniranja hrane iz Hrvatske, ali i regije.

Sudjelovanje je besplatno, ali je registracija obvezna. Prijaviti se možete najkasnije do 10. listopada.

I.D.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.