U splitskom domu umirovljenika 10 zaraženih koronavirusom

U splitskom domu umirovljenika 10 zaraženih koronavirusom
Anja Prajninger

Anja Prajninger

Noćas će pedesetak korisnika doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu biti premješteno na Križine, o čemu se očitovao i Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

– Zbog sumnje kako je dio korisnika Doma za starije i nemoćne Split u smještajnoj jedinici u Vukovarskoj ulici pozitivan na koronavirus, tijekom večeri pristupilo se izmještanju osoba smještenih na jednom katu Doma za starije i nemoćne.

U međusobnoj koordinaciji KBC-a Split, NZJZ-a i uprave Doma za starije i nemoćne odlučeno je kako će isti biti smješteni u KBC-u Split na Križinama do konačne kliničke obrade i eventualne potvrde nalaza o broju zaraženih osoba na koronavirus. Više informacija o izmještanju korisnika Doma za starije i nemoćne iznijeti ćemo sutra  (srijeda) 8.4.2020. na press konferenciji tijekom prijepodneva – priopćili su iz stožera.

Ministar zdravstva Vili Beroš za Slobodnu Dalmaciju je rekao kako se radi o staračkom domu čiji je vlasnik država te kako će svi oni za koje se utvrdi da su zaraženi koronavirusom ili su bili u kontaktu sa pozitivnim štićenicima doma, biti izolirani i primljeni u KBC Split. Kaže kako je sve pod kontrolom epidemiologa te da će prostor u kojemu se pojavio koronavirus biti dezinficiran, a također će se poduzeti sve potrebne mjere koje se poduzimaju u ovakvim slučajevima.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.