Udar na dijabetičare

Udar na dijabetičare
D.H.

D.H.

‘Sijedi borba za vraćanje prava na besplatni inzulin’

„Hrvatski savez dijabetičkih udruga (HSDU) poduzima i  poduzimat će sve moguće korake kako bi se postiglo rješenje koje ne ide na štetu dijabetičara. Ukoliko bude potrebno iskoristit ćemo i sva dopuštena zakonska sredstva kako bi zaštitili prava dijabetičara te osigurati dosadašnji standard u liječenja dijabetesa“.  Poručila je to predsjednica HSDU Zrinka Mach, mag. soc. geront., odgovarajući na najnoviji potez Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), prema kojem se uvodi doplata na gotovo sve inzuline.

”Ovakvim potezima HZZO će dugotrajno dovesti do povećanja broja dijabetičkih komplikacija koje su najskuplji segment u liječenju dijabetesa te dovesti u opasnost cijelo hrvatsko zdravstvo jer nam već sada prijeti eksplozija u troškovima liječenja komplikacija”, istaknula je Mach.

Predsjednica HSDU apelirala je na sve da zadrže hladnu glavu, da racionalno reagiraju i da „napokon shvate da samo zajedničkim djelovanjem mogu postići da im se ne ukidaju do sada stečena prava“.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je registrirano 254.000 dijabetičara, no procjenjuje se da ih zapravo ima čak 450.000. Naime, oko 200.000 je onih kod kojih bolest još nije dijagnosticirana.

I.D.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.