VELA LUKA Potpisan ugovor za projekt rekonstrukcije specijalne bolnice Kalos

VELA LUKA Potpisan ugovor za projekt rekonstrukcije specijalne bolnice Kalos

Foto: 

DCIM100MEDIADJI_0082.JPG

D.H.

D.H.

Preoblikovat će se za lječilišni i wellness turizam

U Veloj Luci održana je svečanost potpisivanja ugovora za projekt rekonstrukcije, prenamjene i uređenja kompleksa specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos u funkciji lječilišnog i wellness turizma. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te ravnateljica Specijalne bolnice Damira Bojić potpisale su ugovor vrijedan 8,44 milijuna eura bespovratnih sredstava, a svečanosti potpisivanja nazočili su potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

‘Po prvi puta Vlada je za razvoj zdravstvenog turizma iz EU sredstava i Državnog proračuna osigurala bespovratna sredstva u iznosu većem od 130 milijuna eura i to za 13 projekata diljem Hrvatske. Zadovoljstvo mi je što se na toj karti projekata našao i projekt Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos te će se izgradnjom novog lječilišnog hotela kao i dodatnih sadržaja, podići kvaliteta pružanja medicinskih usluga i stvoriti kvalitetniji uvjeti rada za sve zaposlenike. Čitav projekt doprinijet će i novoj reprezentativnijoj vizuri Vela Luke čime postajemo konkurentniji i kao turistička destinacija’, rekla je ministrica Brnjac prilikom potpisa.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako će Dubrovačko-neretvanska županija, uz ovaj projekt, realizirati i energetsku obnovu preostalog dijela Kalosa, i to iz Integriranog teritorijalnog programa za otoke vrijednu 1,6 milijuna eura.

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić čestitao je i Ministarstvu turizma i sporta i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na provedbi ovog projekta.

‘Riječ je o investiciji koja će prvenstveno doprinijeti kvaliteti usluge ovdje u Kalosa, ali i poboljšati uvjete, kako za pacijente, tako i za sve vrijedne djelatnike ove Specijalne bolnice koja je izuzetno bitna za Velu Luku, ali i cijelu Korčulu i Dubrovačko-neretvansku županiju’, poručio je ministar Bačić.

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Kalos započela je s radom 1972. godine kao Zavod za medicinsku rehabilitaciju, a 1994. godine postaje Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju te je jedina usko specijalizirana ustanova na prostorima Dalmacije koja ima prostorne i kadrovske uvjete te razrađene programe za medicinsku rehabilitaciju teže pokretnih i nepokretnih bolesnika i cerebralno oštećene djece.

Rekonstrukcijom postojećeg objekta, Specijalna bolnica Kalos će dobiti lječilišni hotel sa svim sadržajima koji su potrebni za kategorizaciju 4 zvjezdice. Predviđena je izvedba tzv. ‘inteligentnih’ soba, a između ostalog uredit će se i kuhinja, restoran i recepcija te izvršiti rekonstrukcija postojećeg vanjskog bazena s tribinama.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.