ŽELJEZNIČKA NESREĆA Liječnik potvrdio da među ozlijeđenima ima Iranaca i jedno dijete

ŽELJEZNIČKA NESREĆA Liječnik potvrdio da među ozlijeđenima ima Iranaca i jedno dijete

Foto: 

Crveni križ

D.H.

D.H.

Najteže je ozlijeđena jedna strana državljanka starije životne dobi

Vijesti HRT-a obajvile su da živote izgubila tri hrvatska državljana, a da među 11 ozlijeđenih koji su prevezeni u bolnice u Pakracu i Novoj Gradiški ima i osam Iranaca.

Darko Kikić, kirurg iz OB Nova Gradiška kazao je da su zaprimili sedam ozlijeđenih osoba od toga jedno maloljetno dijete.

‘Od sedam osoba od čega jedno dijete. Dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozlijede dok preostali imaju lakše ozlijede, te nitko nije životno ugrožen. Pacijenti su u dobi od 40 do 65 godina. Kod dva pacijenta imamo prijelome rebara i lumbalnih kralježaka. Dva pacijenta su naši državljani dok je preostalih pet iz Irana. Riječ je najvjerojatnije o migrantima koji su bili u teretnom vlaku’, kazao je Kikić i dodao da je najteže ozlijeđena jedna strana državljanka starije životne dobi.

Evo što o načinu zbrinjavanja unerećenih kažu na Facebook stranici Udruge Hitna uživo 194.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Buljević za HRT je rekla da je osam timova hitne bilo na terenu unutar 35 minuta, a iza toga su podignuta još četiri tima iz susjednih županija. Zbrinuto je 11 ozlijeđenih koji su nađeni na terenu – sedam osoba prevezeno je u Novu Gradišku, troje u Slavonski Brod i jedna u Pakrac.

– To je bila jedna kompleksna situacija. Prvo je bio mrak, drugo se morala isključiti struja da ne bi nekoga napon… Bilo je udaljeno područje, ne možeš stati autom pa samo izaći, ali su sve žurne službe ispomagale jedna drugu i na taj način se zbrinulo onog kog se moglo. Nažalost, imamo i tri preminule osobe – rekla je Grba Buljević.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.