CRNA LISTA Najnezdravija hrana na svijetu

CRNA LISTA Najnezdravija hrana na svijetu

Foto: 

Free-Photos / Pixabay

D.H.

D.H.

Izbjegavajte je ukoliko želite živjeti zdravo i dugo

Zahvaljujući dostupnosti informacijama, ali i lošim životnim iskustvima gotovo svi znamo koje su namirnice jako nezdrave, a ipak ih još uvijek konzumiramo. I dok mnogi od nas žvačući te ukusne zalogaje imamo grižnju savjesti, djeca toga nisu svjesna, a ukoliko im omogućimo čestu konzumaciju takve hrane, doslovce smo im skratili život i ozbiljno ugrozili zdravlje.
Postoji jednostavna lista hrane koja nam ugrožava zdravlje i kvari izgled.

Na vrhu liste je čips od krumpira.
Možete li stati samo na jednom? Vjerojatno ne niti na jednom pakiranju… Jeste li znali da neke kombinacije čipsa donose 500 miligrama natrija i otprilike ¼ žlice soli, što je otprilike jedna tercina preporučenog unosa natrija u danu? Jedna je studija pokazala kako će ova namirnica dodati više kilograma onome tko ih jede od slatkih napitaka, procesuiranog mesa, crvenog mesa i sličnih namirnica…, piše Ordinacija.hr.

Tu su i svima omiljene krafne koje se pripremaju od brašna i šećera, prže se u dubokom ulju, a u organizmu stvaraju pravu buru jer sadrže trans masti koje povećavaju razinu kolesterola.

Salame i mesni doručci, su također na tom spisku. Pune su natrijevog nitrata koji može dovesti do sužavanja arterija.

Svi znamo da je pomfrit nezdrava namirnica, pa je jasno da će postati još opasniji ako im se doda prženi sir. Riječ je o obroku prepunom masnoća i soli koje nikako nisu zdrave.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.