ISKORISTITE Svi imamo pravo na besplatne naočale i leće

ISKORISTITE Svi imamo pravo na besplatne naočale i leće

Foto: 

Anapaula_feriani / Pixabay

D.H.

D.H.

Trgovac je dužan kupca- osiguranika, upoznati s besplatnm ponudom

Svi imaju pravo na besplatne naočale za vid i kontaktne leće. Nemojte nasjedati pričama kako, one kvalitetne morate platiti.

Naime, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) snosi troškove za kvalitetna stakla (leće) u svim rasponima dioptrija i pripadajuće okvire za naočale, ali za ona stakla (leće) i one okvire koji su utvrđeni u popisu pomagala kojeg možete pronaći na mrežnim stranicama HZZO-a. Također, ova pomagala, kako biste ostvarili svoje pravo iz obveznog zdravstvenog osiguranja, ova pomagala morate kupiti kod trgovaca koji s HZZO-om imaju ugovor.

Isto tako, trgovac je dužan kupca- osiguranika, upoznati s ponudom pomagala, naočala i leća u svojoj trgovini, koji su besplatni.

Ukoliko trgovac to odbije učiniti možete ga prijaviti HZZO-u koji će tara provesti nadzor i kontrolu.

Važno je istaknuti kako besplatne naočale ne možete dobivati svakih 10 dana. I za to postoje pravila. Do 7. godine života osiguranika, primjerice, besplatne naočale se mogu dobiti jednom godišnje. Od 7. do 18. godine, pravo na besplatne naočale ostvaruje se svake dvije godine, a nakon 18. godine života, besplatne naočale možete dobivati svake tri godine.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.