Liječnica objasnila zašto ne treba čučati iznad WC školjke po kafićima, restoranima…

Liječnica objasnila zašto ne treba čučati iznad WC školjke po kafićima, restoranima…

Foto: 

Andy from Pixabay

D.H.

D.H.

Koristite jednokratne navlake

Ne znate tko je prije vas koristio WC i ne možete provjeriti koliko je WC daska čista – i dalje ćete sjesti? Mnogi od nas rekli bi ne i radije bi zauzeli čučeći stav iznad WC školjke kako ne bismo došli u izravan kontakt sa sjedalom i potencijalnim bacilima.

Ali jedna je liječnica rekla da je ta metoda zapravo gora za vas nego samo sjedenje na sjedalu – a također pogoršava problem prljavih zahoda za sve koji koriste toalet nakon vas, prenosi Mirror, prenosi N1.

Liječnica Poonam Desai podijelila je video na svom instagramu @doctoranddancer gdje je pozvala ljude da prestanu čučati iznad WC daske, jer to uzrokuju više bakterija koje slijeću na WC školjku, čineći korištenje WC-a odvratnijim iskustvom za sve ostale. ‘Mnogi ljudi imaju tendenciju čučati iznad WC daske, što dovodi do prskanja urina i fekalija po WC dasci’, rekla je.

Ali čučanjem biste mogli i oštetiti vlastite mišiće zdjelice. Dr. Desai je rekla da je puno sigurnije sjediti na WC školjci, a možete biti sigurni da ste eliminirali klice korištenjem jednokratne navlake za WC školjku prije nego što sjednete.

Dodala je: ‘Malo je vjerojatno da ćete se zaraziti nekom bolešću sjedeći izravno na zahodskoj dasci, ali pomalo je odvratno sjediti na tuđem izmetu ili mokraći. Ja osobno obično brišem zahodsku školjku, spuštam poklopac za zahodsku školjku, a zatim sjednem na zahodsku školjku. Razlog je taj što ako čučite iznad WC-a zapravo možete izazvati naprezanje mišića zdjelice i imati nepotpuno pražnjenje.

Dakle, ako ne samo da želite biti zdravi nego i zaštititi svoje mišiće zdjelice, vjerojatno je bolje za vas sjediti na WC dasci. Kad bismo svi sjedili na WC dasci – koristeći navlake za WC školjku – bilo bi manje urina i fekalija na samoj školjci’.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.