No7 by Sime Kovacevic; modna revija posvećena “ženama lavicama”

No7 by Sime Kovacevic; modna revija posvećena “ženama lavicama”
D.H.

D.H.

 

U sklopu Sajma vjenčanja u splitskoj Spaladium areni modnu reviju upriličio je i splitski novinar i modni kreator Šime Kovačević, pod nazivom  No7 by Sime Kovacevic. Ovaj put kolekcija je bila posvećena svim herojima oko nas koji se bore svakodnevno s opakom bolešću – karcinomom, za još jedan dan života.

Na organizaciju ovakve revije, koju je nazvao „Heroji“, Šime Kovačević bio je potaknut alarmatnim podatkom iz Regristra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naime,  broj oboljelih od raka iz godine u godinu sve je veći, svake je godine po tisuću oboljelih više u odnosu na prethodnu.

„A mi zdravi zaboravljamo uživati u životu i boriti se za život. Uzimamo ga zdravo za gotovo, a ja sam upravo pozvao poznate ljude ovog grada da mi nose reviju, jer svatko od njih me inspirira. Posebno su mi nadahnuće, žene lavice, koje ništa ne prepuštaju sudbini, nego se bore“,  kaže Šime Kovačević te se svakoj od žena koje su nosile njegovu reviju posebno obraća:

„Počevši od tebe Eleonora Mandić, koja želiš mijenjati svijet politike, posebnu njezinu socijalnu dimenziju. Mirjana Milić radi iskorake u spajanju znanosti i sporta, Andrea Viđak mijenja svakodnevno našu svijest putem Radio Sunca, Nera Balić pak je pojam zdravog uživanja u životu svake sekunde. Tu su Nensi Očašić i Dora Vlajić, mlade žene koje same sebi traže mjesto pod suncem u poslovnom svijetu, i naravno inspiracija mi je bila i sama organizatorica sajma, Gordana Franić, poslovna žena koja ima viziju u ovom našem hrvatskom poslovnom svijetu koji je težak ali ona ne odustaje“.

Ne zaboravlja Šime ni muški dio tima koji mu je pomogao u realizaciji projekta, pa ističe kako i Ivan i Daniel i Marko imaju svoje priče koje ga nadahnjuju.

„ Ali, ovog aputa neka ipak sve ostane na ženama lavicama“, poručuje Šime Kovačević.

Posebno želi istaknuti dvije velike svjetske dive Kylie i Anastaciu koje su se izborile s karcinom. Zato su u ovoj priči bile,  za Šimu ništa manje dive, i  Antonia Salvagno te Tina Jurko, koje su ušle u njihove uloge na pozornici, a ovje žive život punim plućima. 

E.M.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.