Orgazam umjesto parfema?!

Orgazam umjesto parfema?!
D.H.

D.H.

“Seks nije samo zadovoljstvo, nego i lijek”

Kažu da seks prodaje sve, a redovni intimni odnosi osim što doprinose bliskosti partnera, poboljšavaju fizičko i mentalno zdravlje. Ljubavni čin je najbolji način da se u organizmu pojača lučenje mnogih važnih supstanci.

Seksualni nagon spada u osnovne ljudske potrebe. Uz to, seks je zabavan, ljudi ga vole upražnjavati, čini ih sretnima. Ali, naučnici tvrde i da jako povoljno utječe na naše zdravlje, kako fizičko, tako i psihičko. Orgazam nosi niz blagostanja za zdravlje, ali i ljepotu kože. Uostalom, ta je aktivnost besplatna, zabavna, prirodna i nadasve uzbudljiva.

Ako je stres postao dio vaše svakodnevice, vrijeme je za češću akciju pod plahtama! Naime, vođenje ljubavi snižava krvni tlak te tako smanjuje stres. Više seksa – manje stresa. “Antidepresiv“ jer se tijekom orgazma oslobađa endorfin, takozvani hormon sreće, jasno je koliko vođenje ljubavi pridonosi opuštanju i zadovoljstvu. Tada se osjećamo puno više euforično, a manje tjeskobno. Pogledajte se u ogledalo nakon dobrog seksa, vidite li sjaj u svojim očima?

Dobar seks osigurava zavidno fizičko zdravlje. Na taj se način povisuje količina antitijela. Ta vas antitijela mogu zaštititi od prehlade i drugih infekcija. Ima jedna poslovica: „…jedna jabuka na dan, doktora iz kuće van…“. Upražnjavajte seks jednom do dvaput tjedno i isti je učinak.

Trideset minuta seksanja sagorijeva više od 100 kalorija. Seks je izvrstan način tjelovježbe. Ako želite iskazati svoje umijeće pod plahtama, pripremite se, jer dobar seks zahtjeva i fizičku i psihičku angažiranost. Što ste maštovitiji više kalorija gubite. Tijekom spolnog odnosa rad srca se ubrzava, poboljšava se cirkulacija, krvne žile se šire što omogućuje veći dotok krvi do erogenih zona. Zato ga uvrstite kao desert nakon večere. Priznajte, zabavnije je od znojenja u teretani.

Ako ste zakoračili u „zlatne godine“ i ako se bojite da ćete tijekom seksa doživjeti srčani udar, britanski znanstvenici tvrde kako nemate razloga za strah. Istraživanje je pokazalo da učestalost seksualnih odnosa nije povezano sa srčanim udarom. Čak naprotiv, rezultati su pokazali da vođenje ljubavi dva ili više puta tjedno smanjuje rizik od zastoja srca. Stoga, seksajte se, srce će vam biti zahvalno!

Ako uživate u seksu i dotičnom partneru, vaše samopouzdanje će narasti do neslućenih visina. Povišena razina samopouzdanja rezultirat će još boljim seksom. I eto vas u začaranom krugu. Jeste li se ikada pitali “zašto volim seks”? Stručnjaci odgovaraju: zato što se zbog njega osjećamo dobro u svojoj koži. U svakom slučaju, od pogleda na osobu koja u vama izaziva požudu do samog vrhunca tijelom će proći niz fizioloških reakcija koje će vam, među ostalim, osigurati i produljenu mladolikost.

Jeste li znali da seks smanjuje bol, što se češće seksate simptomi pms-a i bol se smanjuju, pa čak i nestaju. Za to je zaslužan svemoćni oxitocin, njegovim izlučivanjem raste endorfin, a bol se stišava. Isti hormon je zaslužan i za bolji san. Ako ste se oduvijek pitali zašto vaš muškarac zaspi ubrzo nakon orgazma, odgovor ponovno leži u razini oxitocina.

I za kraj, dok vi ne odustajete od seksa, seks ne odustaje od vas. Što češće vodite ljubav, više se luči feromon, pa ste i privlačniji. Orgazam umjesto parfema!?

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.