Peteljke jabuke “izbacile” keks s polica dućana

Peteljke jabuke “izbacile” keks s polica dućana
D.H.

D.H.

“Njemački keks opasan za djecu”

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda:

Alnatura Müsli Keksi 125g

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda Alnatura Müsli Keksi 125g, najbolje upotrijebiti do 04.09.2019., ean kod 4104420134607, namijenjenog djeci u dobi od 15 mjeseci, zbog mogućeg sadržaja stranog tijela (komadići peteljke jabuke) u proizvodu.

Samokontrolom proizvođača praha od jabuke, koji se koristi kao sirovina za proizvodnju keksa, utvrđeni su komadići peteljke jabuke te nije isključeno da se isti ne nalaze i u krajnjem proizvodu što predstavlja rizik za djecu najmlađe dobi.

Proizvođač je Alnatura Produktions- und Handels GmbH, Njemačka, stavlja ga na tržište BIPA d.o.o., Zagreb.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: Alnatura Produktions- und Handels GmbH, Mahatma-Gandhi-Straße 7, Darmstadt, Njemačka

Stavlja na tržište: BIPA d.o.o., Vodovodna 20A, Zagreb

I.D.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.