ad
ad

REDAKCIJSKA TORTA Donosimo naš recept!

REDAKCIJSKA TORTA Donosimo naš recept!
D.H.

D.H.

 

-Bez paljenja pećnice-

 

Nekoliko dana u našoj redakciji razgovaramo o kolačima i tko voli koji dio nekog kolača ili torte. Tako smo došli na ideju da napravimo našu redakcijsku tortu. Svatko je izabrao svoj dio i tako smo slagali tortu.
Kako je ljeto, odlučili smo se za jednostavnu verziju bez paljenja pećnice.
Evo našeg recepta!

PODLOGA:
250 g Petit Beurre mljevenog keksa
50 ml čokoladnog mlijeka
100 g margarina
50 g karamel bombona (mekanih)

KREMA:
2 pudinga od vanilije
700 ml mlijeka
Šećera po želji
200 g margarina

PRELJEV:
250 g karamel bombona (mekanih)
50 ml vrhnja za šlag

GANACHE:
150 ml vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje

Kekse sameljite te prelijete rastopljenim margarinom i bombonima u koje ste umiješali čokoladno mlijeko. Smjesu rasporedite u kalup za tortu. Stavite u frižider da se hladi.
Dva pudinga skuhajte po uputama na vrećici, samo s manjom količinom mlijeka. Ostavite da se ohladi.
Margarin sobne temperature dobro izradite mikserom, te spojite s ohlađenim pudingom.
Karamel bombone preljite vrhnjem za šlag te ih lagano i postupno topite u mikrovalnoj pećnici.
Za ganache vrhnje stavite grijati, kada dođe do vrenja dodajte čokoladu, maknite s vatre te miješajte dok se čokolada ne otopi.

SLAGATI TORTU:
Na već pripremljenu podlogu rasporedite kremu od vanilije, zatim preliti karamel preljevom, te ostaviti u frižideru dok ne napravite ganache, zatim preliti granacheom i ukrasiti po želji.

Redakcija portala „Doktore, hitno!“ želim vam dobar tek i uživajte u zasluženom vikendu!

D.H.

Doktore, hitno!

 

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.