ad
ad

Ronilački klub veterana 4. gardijske brigade iz mora izvadio 450 kg otpada

Ronilački klub veterana 4. gardijske brigade iz mora izvadio 450 kg otpada
D.H.

D.H.

 

 

-Akcija je provedena u Stobreču-

Ronilački klub veterana 4. gardijske brigade u Stobreču je u akciji čišćenja podmorja do osam metara dubine prikupio 450 kilograma otpada.

Akcija čišćenja podmorja dio je projekta “Čisto more, puno srce – ronjenjem protiv morskog otpada”  kojeg u partnerstvu s Institutom za oceanografiju i ribarstvo provodi upravo Ronilački klub veterana 4. gardijske brigade. Projekt je sufinancirala Splitsko-dalmatinska županija.

U sklopu projekta organiziraju se čišćenja otpada iz mora putem ronilačkih akcija (prikupljanje i zbrinjavanje morskog otpada) s primjenom znanstveno utemeljenog monitoringa za prikupljanje otpada u skladu s važećim Protokolom za provedbu akcija čišćenja morskog okoliša i obalnog područja od morskog otpada na području RH te s ciljem praćenja vrsta otpada koji se pronalaze u teritorijalnom dijelu Jadranskog mora RH.
Voditelj stručnog tima Instituta za oceanografiju i ribarstvo je dr. sc. Pero Tutman.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.