TRIK ZA PRANJE KUHINJSKIH KRPA

TRIK ZA PRANJE KUHINJSKIH KRPA

Foto: 

congerdesign from Pixabay

Mila Hrastić

Mila Hrastić

Sve što vam treba imate već u svojoj kuhinji

Znate li kako pravilno prati kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe su vam smrdljive i flekave, čak i nakon pranja?

Bez kuhinjskih krpa ne možemo zamisliti naš boravak i rad u kuhinji, a čiste kuhinjske krpe ne samo što će nam omogućiti ugodan boravak u kuhinji, već čiste krpe važne su zbog održavanja higijene jer ako ne brinete o higijeni kuhinjskih krpa, postoji velika vjerojatnost da ćete ugroziti zdravlje.

Odsustvo bakterija i dosadnih masnih mrlja moguće je uz vrlo jednostavne trikove.

Sve što vam treba imate već u svojoj kuhinji!

U perilicu s kuhinjskim krpama stavite jednu čarapu u koju ste stavili žlicu morske soli i desetak kapi deterdženta za suđe.
U pretinac za omekšivač stavite bijeli ocat, ja koristim jabučni, a u pretinac gdje stavljate deterdžent stavite praškasti deterdžent pomiješan sa 1 vrećicom praška za pecivo. Perite na najvišoj temperaturi koju ima vaša perilica.

Ako se bojite da će vam krpe i perilica imati miris octa, moram vas umiriti, naravno da neće.

Kuhinjske krpe peru se zasebno od ostatka rublja te izbjegavajte upotrebu omekšivača koji će ih opteretiti nepotrebnim kemikalijama, a smanjuje i njihovu moć upijanja.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.