VRLO OPASNO Povlače se bademi radi salmonele

VRLO OPASNO Povlače se bademi radi salmonele

Foto: 

PIRO4D / Pixabay

D.H.

D.H.

Riječ je njemačkom bio proizvodu

Na stranicama Agencije za sigurnost hrane objavljena je obavijest Državnog inspektorata o povlačenju mljevenih badema. Riječ je o eko proizvodu iz Njemačke Alnatur Bio zemni badem od 225 grama, veganski proizvod, EAN: 4104420224254, datuma najbolje upotrijebiti do 22.03.2022. i 20.05.2022.

Na tržište ga stavlja Müller trgovina Zagreb.

ALNATURA BIO ZEMNI BADEM, MLJEVENI EKOPROIZVOD 225 g, VEGANSKI PROIZVOD

Simptomi i posljedice zaraze Salmonelom

Salmonela predstavlja jedan od najčešćih uzroka proljeva na svijetu. Najčešće se javlja kod djece mlađe od pet godina, no njom se mogu zaraziti i odrasli. Riječ je o zarazi koja ima mnoga lica, a po završetku inkubacije obično traje od šest do 48 sati. Simptomi su nagla pojava mučnine, bolova u trbuhu, proljeva i povraćanja.

Najveći problem je dehidracija, na koju treba na vrijeme reagirati, a koja u najgorim slučajevima može završiti i smrću.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.