Znanstvenici uznemireni jer se povećala prosječna veličina penisa

Znanstvenici uznemireni jer se povećala prosječna veličina penisa

Foto: 

Rhythm_In_Life from Pixabay

D.H.

D.H.

Rastu iz krivih razloga

Istraživači su uznemireni otkrićem da je prosječna veličina penisa u posljednjih trideset godina narasla. I to je, izgleda, loše.

Michael Eisenberg, profesor urologije na Sveučilištu Stanford, s kolegama je prikupio podatke iz 75 individualnih studija.

Iste su napravljene u vremenskom periodu od 1942. pa sve do 2021. godine i pružaju dokaz o proporcijama penisa na više od 55 tisuća muškaraca.

Prema podatcima, veličina penisa u erekciji narasla je za 24 % u periodu od 29 godina.

Mnogima će se vijest svidjeti, ali Eisenbrg kaže da to nije dobra stvar jer je najveći utjecaj na veličinu muškog spolnog organa imao – okoliš.

Kaže da se iza rasta penisa kriju ‘okolišni zagađivači’ i ‘izrazito sjedilački (neaktivni) način života’, pa oni rastu iz krivih razloga.

Eisenberg je odlučio pokrenuti studiju zbog opadanja količine spermija i razine testosterona posljednjih godina, pitajući se pritom mijenjaju li se i fizičke proporcije na tijelu muškarca.

Tako je otkrio da je u proteklih 29 godina prosječna veličina penisa u erekciji narasla sa 12 centimetara na 15.2 centimetra.

Eisenberg sada želi dokučiti što je uzrokovalo ovaj rast i smatra da su jedni od glavnih uzroka izlaganje kemikalijama, bilo da je riječ o onima u hrani ili okolišu te hormonalne promjene, piše Unilad, prenosi Novi list.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.