Gastro
NAJBOLJI DORUČAK Recet naših baka i djedova
2 min čitanja
Niskokalorično, jednostavno i zdravo
Mnogi su zaboravili na ovu namirnicu, a toliko je ZDRAVA i trebali bi ju konzumirati barem jednom tjedno!
Naravno riječ je o PALENTI! Palenta ima 362 kalorije na 100 grama, a uz to je prilično bogata željezom, kalijem i magnezijem.
Palenta se kuha vrlo jednostavno i za jednu porciju trebate 2 dl vode koja treba proključati, stavite prstohvat soli i žlicu ulja ili svinjske masti. Kada voda provri, sklonite s vatre i dodajte dvije i pol žlice palente. Miješajte na najnižoj temperaturi dvije do tri minute.
Palentu možete jesti s dodacima kao što su: svježi sir, vrhnje, ajvar, poprženi crveni luk na svinjskoj masti.
Palenta je jelo koje trebate uključiti u svoj jelovnik, također može biti odličan prilog uz gulaš ili razne umake. Ovdje je riječ o tradicionalnom jelu koje se jede od davnina, brzo i jednostavno se priprema te je odličan obrok u bilo koje doba dana. Odlično je za doručak, ali i za sve koji treniraju za obrok prije treninga.
Svakako palentu uključite u svoj jelovnik i jedite ju što češće.
Doktore, hitno!