Gastro
RECEPT Čokoladna slastica ‘iz tetrapaka’
2 min čitanja
Jednostavna poslastica efektnog izgleda
Ovo je pravi recept za ljubitelje čokolade. Slastica je ovo koja će se svima svidjeti, a za njezinu pripremu ne treba vam puno vremena.
Potrebni sastojci:
- 90 g tamne čokolade
- 30 g kakaa u prahu
- 100 g šećera
- 1/2 litre mlijeka
- 2 dcl vode
- 10 g agar agara (želatine)
- prstohvat soli
- kokosovo brašno (za ukras)
- jedan prazni tetrapak
Priprema:
U posudu za kuhanje ulijte 4 dcl mlijeka, dodajte prstohvat soli i pustite da lagano kuha.
Sa strane pomiješajte ostatak mlijeka i kakao te dodajte u lonac u kojem kuhate mlijeko, dodajte i čokoladu. U vodi razmutite agar agar pa i njega dodajte u lonac. Sve miješajte dok se ne sjedini.
Kada smjesa postane kompaktna, ulijte je u tetrapak kojeg ste ispraznili i oprali. Ostavite tri sata u hladnjaku. Kada se stisne, izvadite iz tetrapaka i ukrasite.
Jednostavno, efektno i ukusno!
Uživajte!
Doktore, hitno!