Gastro
RECEPT Domaći čokoladni keksići
2 min čitanja
Mirišu na rum, cimet i vašu ljubav
Keksi koje ćete sami izraditi zasigurno su puno zdraviji od onih koje ćete kupiti u dućanu. Umjesto da vi i vaša djeca jedete te tvorničke, pune aditiva koji im osiguravaju ‘dug život’ na policama, izdvojite nešto vremena i keks napravite sami i u koje ide jako malo brašna.
Ukoliko ste ljubiteljima čokolade, onda je ovo pravi recept za vas.
Za čokoladne kekse koji će mirisati na rum i cimet potrebno vam je:
– 250 grama mljevenih lješnjaka ili badema
– četiri žlice brašna
– 150 grama šećera u prahu
– dva jaja
– 150 grama čokolade za kuhanje koju ćete naribati
– malo muškatnog oraščića
– jedna žličica cimeta
– jedna žica ruma
Dodatno će vam trebati i 100 grama šećera u prahu u kojeg ćete keksiće prije pečenja trebati uvaljati, kako bi ostali hrskavi na površini, a mekani iznutra.
Priprema je jako jednostavna. Pomiješajte sve sastojke i napravite smjesu koju ćete prepoloviti. Svaku polovicu izvaljajte u oblik valjka i režite keksiće, oblikujte ih rukama te uvaljajte u onih 100 grama šećera u prahu.
Lim za pečenje obložite papirom, poslažite svoje keksiće i pecite ih na 150 stupnjeva od 15 do 20 minuta.
Kada se ohlade spremni su za uživanje, a možete ih pohraniti u kutiji koja će im svježinu zadržati dulje vrijeme.
Ova jednostavna slastica prigodna je iza nadolazeće blagdane, budući da keksiće možete ukrasiti po želji svakojakim prigodnim dekoracijama.
Doktore, hitno!