RECEPT Domaći čokoladni keksići

RECEPT Domaći čokoladni keksići

Foto: 

Congerdesign / Pixabay

D.H.

D.H.

Mirišu na rum, cimet i vašu ljubav

Keksi koje ćete sami izraditi zasigurno su puno zdraviji od onih koje ćete kupiti u dućanu. Umjesto da vi i vaša djeca jedete te tvorničke, pune aditiva koji im osiguravaju ‘dug život’ na policama, izdvojite nešto vremena i keks napravite sami i u koje ide jako malo brašna.
Ukoliko ste ljubiteljima čokolade, onda je ovo pravi recept za vas.

Za čokoladne kekse koji će mirisati na rum i cimet potrebno vam je:
– 250 grama mljevenih lješnjaka ili badema
– četiri žlice brašna
– 150 grama šećera u prahu
– dva jaja
– 150 grama čokolade za kuhanje koju ćete naribati
– malo muškatnog oraščića
– jedna žličica cimeta
– jedna žica ruma

Dodatno će vam trebati i 100 grama šećera u prahu u kojeg ćete keksiće prije pečenja trebati uvaljati, kako bi ostali hrskavi na površini, a mekani iznutra.

Priprema je jako jednostavna. Pomiješajte sve sastojke i napravite smjesu koju ćete prepoloviti. Svaku polovicu izvaljajte u oblik valjka i režite keksiće, oblikujte ih rukama te uvaljajte u onih 100 grama šećera u prahu.

Lim za pečenje obložite papirom, poslažite svoje keksiće i pecite ih na 150 stupnjeva od 15 do 20 minuta.
Kada se ohlade spremni su za uživanje, a možete ih pohraniti u kutiji koja će im svježinu zadržati dulje vrijeme.

Ova jednostavna slastica prigodna je iza nadolazeće blagdane, budući da keksiće možete ukrasiti po želji svakojakim prigodnim dekoracijama.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.