RECEPT Granita od trešnje

RECEPT Granita od trešnje

Foto: 

1195798 from Pixabay

D.H.

D.H.

Desert kojeg svi obožavaju kad zavladaju vrućine

Isprobajte granitu od trešnje, savršeno ljetno sredstvo za osvježenje i uživanje. Ovaj recept je super brz i jednostavan za napraviti, a odličan je za veliku publiku. Okupite društvo i razmazite ih ovih ledenim desertom, piše Novi list.

Sastojci

300 g vrlo zrelih trešanja, bez koštica

100 g šećera, plus dodatak po ukusu

1-2 žlice rakije od trešanja (ili višanja), po želji

Priprema

Trešnje stavite u veliku tepsiju s 300 ml vode i šećerom.

Lagano kuhajte 10-15 minuta dok trešnje potpuno ne omekšaju.

Umutiti kuhačom ili blenderom, pa procijediti kroz cjedilo (probati i po potrebi dodati još malo šećera).

Umiješajte rakiju, ako koristite. Izlijte u veliku posudu za pečenje i zamrznite na sat vremena.

Vilicom zagrebite smrznute rubove prema sredini, a zatim ponovno zamrznite.

Ponovite 2 ili 3 puta u intervalima od sat vremena dok se granita ne stegne. Poslužite u malim čašama.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.