Gastro
RECEPT Granita od trešnje
2 min čitanja
Desert kojeg svi obožavaju kad zavladaju vrućine
Isprobajte granitu od trešnje, savršeno ljetno sredstvo za osvježenje i uživanje. Ovaj recept je super brz i jednostavan za napraviti, a odličan je za veliku publiku. Okupite društvo i razmazite ih ovih ledenim desertom, piše Novi list.
Sastojci
300 g vrlo zrelih trešanja, bez koštica
100 g šećera, plus dodatak po ukusu
1-2 žlice rakije od trešanja (ili višanja), po želji
Priprema
Trešnje stavite u veliku tepsiju s 300 ml vode i šećerom.
Lagano kuhajte 10-15 minuta dok trešnje potpuno ne omekšaju.
Umutiti kuhačom ili blenderom, pa procijediti kroz cjedilo (probati i po potrebi dodati još malo šećera).
Umiješajte rakiju, ako koristite. Izlijte u veliku posudu za pečenje i zamrznite na sat vremena.
Vilicom zagrebite smrznute rubove prema sredini, a zatim ponovno zamrznite.
Ponovite 2 ili 3 puta u intervalima od sat vremena dok se granita ne stegne. Poslužite u malim čašama.
Doktore, hitno!