Gastro
Recept JEŽIĆI
3 min čitanja
Koliko god izgledaju jednostavni i obični, iznenadili su me svojom sočnošću i posebnim okusom
Prosinac nam je sve bliže i bliže, a mi vam donosimo još jedan recept za kolač koji možete pripremiti danima prije Božića, a kada vam dođu gosti izgledat će kao da ste ga baš za njih taj dan ispekli.
Ovaj recept davno sam dobila od svoje prijateljice Jasminke, stajao je on tako u mojoj bilježnici dugo. Jedan dan moja djeca dolaze iz škole i informiraju me da će zadnji dan prije zimskih praznika imati feštu i trebaju donijeti kolače. Da ne pečem kolač dan prije, odlučila sam se za Ježiće i ispekla sam ih tjedan dana prije.
Koliko god izgledaju jednostavni i obični, iznenadili su me svojom sočnošću i posebnim okusom, isto tako su i njihovi školski kolege bili oduševljeni, a nekolicina mama je tražila recept za famozne ježiće.
RECEPT:
Mjera je šalica od 2 dl
2 šalice mlakog mlijeka
2 šalice ulja
½ vrećice instant kvasca
2 jaja
Brašna glatko po potrebi
1 prašak za pecivo
JOŠ VAM TREBA:
100 g oraha
Orahe treba narezati na četvrtine
250 g kokosovog brašna
ZA ŠERBET:
1 l vode
700 g šećera
U jedan dio stavite kakao, drugi ostavite svijetli.
Razvaljajte i jedno i drugo tijesto na istu veličinu, stavite tijesto jedno preko drugog.
Zatim izrezujte čašom ili okruglom kalupom za kekse.
Pritisnite dlanom, utisnite četvrtinu oraha i smotajte.
Poslagati u lim i peći na 180 stupnjeva 15 minuta.
Ako ne trebate kolače odmah, već ih pečete za kasnije spremite ih u kutiju i čuvajte na suhom i tamnom mjestu.
Dan prije konzumiranja skuhajte šerbet, prelijte preko ježića i ostavite da upiju cijelu količinu šerbeta, zatim ih uvaljajte u kokosovo brašno.
Doktore, hitno!