Gastro
RECEPT Münchner schnitzel
2 min čitanja
Varijacija ne temu bečkog
Svi znaju za bečki odrezak, a mi vam donosimo varijaciju na istu temu – minhenski.
U originalnoj izvedbi, koristi se teletina, a možete je zamijeniti i svinjetinom. Važno je da se meso, prije paniranja i prženja premaže hrenom i senfom.
Sastojci:
- 4 odreska
- 4 žličice senfa
- 4 žličice hrena
- 3 žlice brašna
- 1 jaja
- 1 žlice mlijeka
- 150 g krušnih mrvica
- maslac (najbolje pročišćeni)
- sol, papar
Priprema:
Meso istučete batom, posolite i popaprite. Šniclu s jedne strane premažite hrenom, a s druge senfom te uvaljajte u prašno, jaja (u koja ste dodali mlijeko) i krušne mrvice.
U tavi zagrijte ulje ili maslac te šniclu pecite sa svake strane po nekoliko minuta. Kada poprime zlatnu boju, stavite ih na kuhinjski papir da se ocijede prije posluživanja.
Servirati ih možete s krumpirom na način na koji ga najviše volite pripremate i salatom.
Doktore, hitno!