RECEPT Pašteta od tune

RECEPT Pašteta od tune

Foto: 

Screenshot

D.H.

D.H.

Spremna za par minuta

Kad je na redu riblji meni, a ti nemaš vremena za duga nakuhavanja, odlično rješenje je ova brza pašteta od tune. Još jedna njezina prednost je što je rado jedu i oni koji inače ne vole ribu

Najjednostavnija pašteta od tune zahtijeva tek nekoliko namirnica uz samu tunjevinu iz konzerve, a sigurno ih već imaš doma. Osim što je neodoljivo kremasta i puna okusa, pašteta od tune spravljena po ovom receptu je i poprilično zdrava.

Nemoj da te maslac zavara, ovu paštetu možeš jesti bez grižnje savjesti jer obiluje vrijednim nutrijentima, piše Miss Gastro.

Pašteta od tune kao izvor omega-3 masnih kiselina

Znamo da nam stručnjaci preporučuju da ribu konzumiramo tri puta tjedno, no s tunom nije dobro pretjerivati. Kako je tuna masnija riba, proizvode poput paštete od tune ne bismo trebali jesti više od jednom tjedno.

No baš zato što je riječ o masnoj ribi, tuna je odličan izvor omega-3 masnih kiselina što paštetu od tune čini odličnim zalogajem.

Recept za paštetu od tune prilagodi svom ukusu

Recept za paštetu od tune u nastavku poprilično je jednostavan i temelji se na konzerviranoj tuni. Za još ukusnije rezultate možeš koristiti svježu tunu koju ćeš skuhati prije usitnjavanja. Svježa tuna je nešto skuplja, ali ćeš na prvi zalogaj vidjeti da se isplati.

Ako želiš skroz kremastu teksturu paštete, sastojke usitni u blenderu, no ako želiš nešto rustikalnije izdanje paštete od tune, jednostavno ih usitni vilicom kako bi dobili nešto oštriju teksturu.

Kod pripreme paštete od tune, osim teksturom, možeš se poigrati i okusima. Za to iskoristi svježe ili suhe začine, sjemenke, orašaste plodove…

U paštetu od tune možeš dodati sve što ti padne pod ruku. Također paštetu možeš pripremiti i od drugih vrsta ribe, no ako koristiš primjerice skušu, svakako dodaj više ulja ili maslaca jer se radi o ribi koja nije masna poput tune.

Sastojci

tuna iz konzerve 2 kom

maslac 1 žlica

maslinovo ulje 2 žlica

češnjak 2 režanj

luk 1 kom

mljevena slatka paprika 1 prstohvat

senf 1 žličica

listići svježeg peršina 1 žlica

sok od limuna 0,50 kom

crni papar 1 prstohvat

sol 0,50 žličica

Postupak

Po želji dodaj i bosiljak, timijan, vlasac, majoneza, krem sir, kapare, kiseli krastavci, inćuni, jaja, kukuruz…

Sve sastojke stavi u blender i miksaj dok pašteta ne bude ujednačene konzistencije.

Serviraj u zdjelicu i za ukras posipaj sušenim vlascem.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.