RECEPT Pečene paprike još su bolje s inćunima

RECEPT Pečene paprike još su bolje s inćunima

Foto: 

Nina Evensen from Pixabay

D.H.

D.H.

Tako to rade u Piemontu

Ukoliko volite pečene paprike ovaj će recept dodati još jednu novu kvalitetu poznatom okusu. Kao što to čine u Piemontu – paprikama se dodaje file slanih inćuna, pojačivača okusa, piše Glas Istre.

Potrebno je izabrati mesnate paprike, crvene ili žute i ispeći ih u pećnici na roštilju ili tavi. Mogu se peći čak i direktno na plinskom gorioniku pridržavajući ih velikim kuharskim štipaljkama. Koža paprika pri tome izgori pa se lako čiste.

Sastojci:

6 žutih ili crvenih paprika

3 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja

6 češnja češnjaka

6 filea inćuna, nasjecani

¼ žličice soli

3 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Priprema:

Ispeći paprike i ostaviti ih pokrivene u zdjeli dok se ne ohlade. Oguliti kožu s paprike, ukloniti peteljke i sjemenke i narezati na trake širine oko 2 – 3 cm.

U veliku tavu, na srednje jakoj vatri, pristaviti maslinovo ulje. Kad je ulje vruće, dodajte češnjak. Kad češnjak počne cvrčati, dodajte inćune. Pirjajte dok se inćuni ne raspadnu i otope u ulju. Pomiješajte češnjak, inćune i trakice paprika. Pospite s malo peršina i miješajte 3 do 4 minute kako bi paprike upile okus – češnjaka i inćuna. Poslužite paprike tople ili na sobnoj temperaturi.

Mogu se poslužiti i na preprženom kruhu.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.