Gastro
RECEPT Pečene paprike još su bolje s inćunima
2 min čitanja
Tako to rade u Piemontu
Ukoliko volite pečene paprike ovaj će recept dodati još jednu novu kvalitetu poznatom okusu. Kao što to čine u Piemontu – paprikama se dodaje file slanih inćuna, pojačivača okusa, piše Glas Istre.
Potrebno je izabrati mesnate paprike, crvene ili žute i ispeći ih u pećnici na roštilju ili tavi. Mogu se peći čak i direktno na plinskom gorioniku pridržavajući ih velikim kuharskim štipaljkama. Koža paprika pri tome izgori pa se lako čiste.
Sastojci:
6 žutih ili crvenih paprika
3 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
6 češnja češnjaka
6 filea inćuna, nasjecani
¼ žličice soli
3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
Priprema:
Ispeći paprike i ostaviti ih pokrivene u zdjeli dok se ne ohlade. Oguliti kožu s paprike, ukloniti peteljke i sjemenke i narezati na trake širine oko 2 – 3 cm.
U veliku tavu, na srednje jakoj vatri, pristaviti maslinovo ulje. Kad je ulje vruće, dodajte češnjak. Kad češnjak počne cvrčati, dodajte inćune. Pirjajte dok se inćuni ne raspadnu i otope u ulju. Pomiješajte češnjak, inćune i trakice paprika. Pospite s malo peršina i miješajte 3 do 4 minute kako bi paprike upile okus – češnjaka i inćuna. Poslužite paprike tople ili na sobnoj temperaturi.
Mogu se poslužiti i na preprženom kruhu.
Doktore, hitno!