RECEPT Sladoled od grčkog jogurta i jagoda

RECEPT Sladoled od grčkog jogurta i jagoda

Foto: 

Silvia from Pixabay

D.H.

D.H.

Ledeni desert

Ima li što bolje od smrznutih jagoda s jogurtom u obliku sladoleda na štapiću…

Ove lagane lizalice mogu biti slatki, osvježavajući desert ili, kada je pred tobom vruć dan, podjednako osvježavajuć doručak. Jogurt i jagode daju savršenu ravnotežu, ne samo kada je u pitanje okus, već i hranjive tvari, piše Miss Gastro.

Ako želiš, šećer u ovom receptu možeš zamijeniti medom za nešto zdraviju verziju. Nadalje, ako ne voliš jagode, što je gotovo nezamislivo, možeš ih zamijeniti bilo kojim drugim bobičastim voćem.

Sastojci

jagode 400 g

šećer kristal 50 g

sok od limuna 1 žličica

grčki jogurt 200 g

Postupak

Pomiješaj jagode i šećer u manjoj posudi. Ostavi da odstoje oko 20 minuta, ali ih povremeno promiješaj.

Dobivenu smjesu ubaci u blender. Dodaj i limunov sok te blendaj sve dok ne dobiješ glatku smjesu.

Umiješaj grčki jogurt u smjesu od jagoda. Izlij u kalupe za sladoled i stavi u zamrzivač na najmanje 8 sati ili preko noći. Po želji umetni i nekoliko tanko narezanih komadića jagode.

Za lakše vađenje sladoleda iz kalupa, vrh kalupa prelij s malo vruće vode.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.