Gastro
RECEPT Složenac od krumpira i šampinjona
2 min čitanja
Brzinski ručak
Šampinjoni i poriluk bit će sjajna kombinacija koju zatim možete upakirati između slojeva krumpira, pa sve zajedno začiniti finim preljevom od kiselog vrhnja, sira i začina. Dodati možete i topljivi ribani sir kao što je gouda kako bi složenac bio još slasniji. Poslužite ga uz zdjelu sezonske salate i uživajte u genijalnom ručku, piše Gastro 24 sata.
Sastojci:
500 g šampinjona
1 vezica peršina
2 žlice vlasca
1 žlica maslaca
1 veći poriluk
600 g krumpira
3 režnja češnjaka
200 g kiselog vrhnja
2 žlice parmezana
začinsko bilje
sol
papar
Priprema:
Šampinjone sitno nasjeckajte, poriluk narežite na kolutiće, pa nasjeckajte i peršin te vlasac. Na ulju pirjajte poriluk s nasjeckanim šampinjonima, pospite peršinom, posolite, popaprite i dodajte druge začine po želji. Ogulite krumpir i narežite na tanke ploške. Krumpir posložite u namašćen oblik (slažite kao riblje ljuske).
Usitnite češnjak, nasjeckajte vlasac, a parmezan naribajte, pa sve dobro promiješajte s vrhnjem. Na sloj krumpira, rasporedite pirjane gljive i poriluk, a zatim ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Smjesu od vrhnja i ribanog sira prelijte preko slojeva te pecite od 40 do 45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°c. Poslužite toplo.
Doktore, hitno!