RECEPT Varivo od poriluka s mini rajčicama

RECEPT Varivo od poriluka s mini rajčicama

Foto: 

Manfred Richter from Pixabay

D.H.

D.H.

Lagani ručak, jednostavan za pripremu

Ukusno varivo od poriluka s rajčicama idealno je za lagani ručak.

Sastojci:

poriluk, 1 kg

krumpir, 300 g

luk, 1

mrkva, 1

maslac, 40 g

celer, 100 g

hamburger, 100 g

mljevena crvena paprika, 1 žličica

brašno, 1 žlica

chili s morskom soli

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

Povrće očistimo i operemo. Mrkvu, korijen celera i krumpir naribamo na fini ribež, a luk nasjeckamo.

U visoku ugrijanu posudu ulijemo ulja, dodamo sjeckani luk i odmah zatim naribano povrće.

Sastojke začinimo sa solju i pržimo na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme mini rajčice prerežemo po pola i slažemo s prerezanom stranom prema gore, pokapamo s malo maslinovog ulja i stavimo u pećnicu pod grill 15-tak minuta.

Nakon 10-15 minuta kada se povrće dobro ispirjalo dodamo narezani hamburger na deblje ploškice te ostavimo da se malo poprži.

Poriluk operemo, očistimo i narežemo na trakice širine 1-1,5 cm i dodamo u posudu.

Poriluk posipamo s malo mljevene crvene paprike i brašna potom dodamo maslac i malo chilija s morskom soli. Čim je chili počeo puštati miris dodamo juhu dok ne pokrije sastojke. Varivo kuhamo 30 minuta.

Nakon 15-tak minuta mini rajčicu izvadimo iz pećnice. Kuhano varivo sada rasporedimo u tanjure i preko njega stavimo pečene mini rajčice, piše Glas Istre.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.