GRAD SPLIT Izrada i preuzimanje godišnjih pokaznih za studente iz obitelji s troje i više djece

GRAD SPLIT Izrada i preuzimanje godišnjih pokaznih za studente iz obitelji s troje i više djece

Foto: 

Promet Split

D.H.

D.H.

Prvi put ovo su pravo ostvarili 2019. godine

Pravo na besplatan prijevoz – godišnju pokaznu kartu mogu ostvariti studenti iz obitelji s troje i više djece ako jedan roditelj/skrbnik ima prebivalište na području Grada Splita neprekinuto najmanje tri godine do dana podnošenja zahtjeva i uz uvjet da primaju dječji doplatak.

Pravo na besplatan prijevoz

Suradnjom Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju i tvrtke Promet d.o.o. Split u 2019. godini studentima su po prvi put dodijeljene godišnje pokazne karte kako bi se korisnicima olakšalo korištenje prava besplatnog javnog gradskog prijevoza. Sredstva za ostvarenje prava osigurana su u proračunu Grada Splita.
Obavještavaju se postojeći korisnici kojima je pokazna karta vrijedila do kraja mjeseca rujna i koji su Rješenjem ostvarili to pravo od prošle akademske godine, ukoliko i dalje ispunjavaju uvjete, da mogu od danas izraditi novu godišnju pokaznu kartu na centralnom prodajnom mjestu tvrtke Promet d.o.o., na terminalu Sukoišan, šalter 1, od ponedjeljka do petka u vremenu od 6:30 do 13:30 sati, te prvu subotu u mjesecu u vremenu od 6:30 do 12:30 sati.

Postojećih korisnika koji od danas mogu izraditi i preuzeti novu godišnju pokaznu kartu je oko sto četrdeset, a za izradu i preuzimanje je potrebno ponijeti sa sobom:

  • osobnu iskaznicu podnositelja zahtjeva na uvid,
  • jednu fotografiju
  • ispunjen i ovjeren Zahtjev tvrtke Promet d.o.o. koji se može preuzeti na ovoj stranici

Isto tako obavještavamo nove korisnike koji ispunjavaju uvjete da pravo mogu ostvariti na način da zahtjev s potrebnom dokumentacijom:

  • pošalju poštom Upravnom odjelu za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju ili
  • osobno donesu u centralnu pisarnicu Grada Splita na adresi Obala kneza Branimira 17, Split.

Potrebno je predati slijedeće (samo za nove korisnike):

  • zahtjev s dokumentacijom (preslik osobne iskaznice; rješenje iz 2021. godine o ostvarenom pravu na dječji doplatak ili Potvrdu; preslik rodnih listova)
  • ispunjen i ovjeren Zahtjev tvrtke Promet d.o.o.
  • dvije fotografije

Zahtjevi i detaljne informacije za nove korisnike se nalaze na slijedećem linku: Pravo na besplatno korištenje javnog gradskog prijevoza

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.