Splitsko-dalmatinski Zavod za hitnu medicinu dobio 10 novih vozila

Splitsko-dalmatinski Zavod za hitnu medicinu dobio 10 novih vozila
D.H.

D.H.

Vrijedna donacija

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban uručio je dr. Leu Luetiću, ravnatelju Zavoda za hitnu medinicu Splitsko-dalmatinske županije, ključeve 10 novih vozila – devet za sanitet i jedno za segment hitne medicine. Tri vozila saniteta ostat će u Splitu za prijevoz do udaljenih destinacija, dok ih šest ide u ispostave Imotski, Vrgorac, Omiš, Makarsku, Sinj i Kaštel Stari. “Oni će koristiti za potrebe prijevoza iz ovih područja prema Splitu. Ovim današnjim činom smo hitnu pomoć te sanitet učinili jednim od najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj”, rekao je župan Boban.

Prosječna starost vozila u segmentu sanitetskog prijevoza Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije tako će se smanjiti na 5 do 6 godina. “Mi dnevno prema Zagrebu, Varaždinu, Krapini i Veloj luci imamo 6 transporata. Nabavili smo i jedno vozilo za segment hitne medicine. To je vozilo koje će služiti za prijevoz ugroženih bolesnika od KBC-a Split do tercijarnih zdravstvenih ustanova u Zagrebu”, izjavio je dr. Luetić.

Sanitetska vozila su osnovno sredstvo za rad u tom segmentu, a godišnje ovaj zavod za hitnu medicinu obavi 60 tisuća sanitetskih prijevoza i prijeđe oko četiri milijuna kilometara.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.