RECEPT Cartocci siciliani

RECEPT Cartocci siciliani

Foto: 

Doktore, hitno!

Eleonora Mandić

Eleonora Mandić

Karnevalska slastica

Napokon je došlo doba fašnika. Tradicionalne slastice koje je se pripremaju u fašničko doba krafne, kroštule, fritule ovisi o podneblju u kojem živimo.
Za ove lude fašničke dane odlučila sam isprobati nešto novo a to je cartocci siciliana koji se pripremaju u Italiji, a posebice na Siciliji.

Sastojci:

500 g brašna
2 vanili šećera
2 žlice šećera
Prstohvat soli
1 vrećica suhog kvasca
Ribana korica jednog limuna
70 g maslaca
2 dl mlijeka
1 jaje

Priprema:

Pomiješajte u zdjeli sve suhe sastojke, zatim dodajte jaje, maslac sobne temperature, te mlako mlijeko. Zamijesite tijesto koje treba biti mekano i glatko. Tijesto ostavite na toplom prekriveno krpom ili friš folijom dok ne udvostruči volumen.

Za to vrijeme možete pripremiti punjenje odnosno kremu. Možete ih puniti svojom omiljenom kremom, Nutellom ili originalnom kremom koja ide uz ovu slasticu.
Kalupe za cannole ili šaumrole obložite papirom za pečenje.

Tijesto podijelite na dvanaest dijelova, svaki dio rastanjite u dugi valjak i omotajte oko pripremljenih kalupa. Pokrite ih krpom i ostavite da se volumen udvostruči.

Kada se tuljci udvostruče pržite ih u dubokom ulju s obje strane.
Kremu stavite u slastičarsku vrećicu. Kada se ohlade puniti kremom i posipati šećerom u prahu.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.