RECEPT Marinirana pureća salata

RECEPT Marinirana pureća salata

Foto: 

Alexander Fox | PlaNet Fox from Pixabay

D.H.

D.H.

Lagano i zdravo

Puretinu možete pripremiti na mnogo načina: prsa ispeći na tavici ili zamotati u roladu ili pripremiti za salatu, možda i malo marinirati da se prožme začinima.

Marinirana pureća salata lagano je jelo, idealno za dijetu i kontrolu težine.

Sastojci:

300 g purećih prsa

1 žuta paprika

3 velike rajčice

4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

soli po ukusu

mljeveni crni papar po ukusu

nasjeckani peršin po ukusu

nasjeckanih listova kadulje po ukusu

nasjeckani ružmarin po ukusu

Priprema: Prvo ispecite papriku. Nakon što ju zapečete s obje strane, maknite ju s vatre i narežite na kockice.

Rajčice zarežite na dnu, blanširajte ih 2-3 minute u kipućoj vodi, ohladite pod mlazom vode, očistite od kožice i sjemenki i narežite na kockice.

Zatim ispecite puretinu pa je narežite na kockice. Stavite ju u zdjelu s uljem, solju, paprom, nasjeckanim aromatičnim biljem i ostavite da se marinira u hladnjaku 15 minuta, pokrivši zdjelu prozirnom folijom.

Dodajte pečenu papriku narezanu na kockice i rajčicu.

Ako želite, možete dodati i češanj cijelog češnjaka ili ulje sa češnjakom, pripremljeno tako da se češnjak prije upotrebe ostavi neko vrijeme u ulju.

Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite da se marinira u hladnjaku par sati.

Kada ste spremni za posluživanje, rasporedite na pojedinačne tanjure, piše Novi list.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.