RECEPT Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom

RECEPT Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom

Foto: 

Tony Zhu from Pixabay

D.H.

D.H.

Brzo i ukusno

Fini recepti objavili su kako pripremiti zapačenu tjesteninu sa sirom i slaninom. Količina po receptu je za četiri osobe, a priprema traje svega 45 minuta.

Sastojci:

2 režanja rezane slanine

225 g tjestenine

1 glavica nasjeckanog luka

1 češanj češnjaka (fino nasjeckani)

340 g cheddar sira (naribani)

30 g maslaca

3 žlice glatkog brašna

475 ml mlijeka

U velikoj dubokoj tavi pecite slaninu na srednje jakoj vatri dok ravnomjerno ne porumeni. Ocijedite je, istrgajte i ostavite sa strane.

Skuhajte tjesteninu da bude al dente u velikom loncu s kipućom slanom vodom te ju ocijedite.

Pirjajte nasjeckani luk i češnjak u tavi srednje veličine. Ugasite vatru, dodajte istrganu pečenu slaninu i ostavite sa strane.

U posudi srednje veličine i na laganoj vatri otopite maslac. Kad se otopi, dodajte mu brašno i neprestano miješajte 2 minute.

Postupno ulijevajte mlijeko i nastavite miješati dok se ne zgusne. Tada umiješajte 2/3 ribanog sira Cheddar i miješajte dok se i to ne otopi.

Pomiješajte kuhanu tjesteninu, pirjano povrće i umak. Ulijte sve to u tepsiju. Pospajte preostalim sirom Cheddar.

Zagrijte pećnicu na 180°C te pecite tjesteninu 15 – 20 minuta, dok se sir na vrhu ne otopi i porumeni. Poslužite toplo.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.