U Solinu otvorena prva robotizirana ljekarna i novi prostori Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije

U Solinu otvorena prva robotizirana ljekarna i novi prostori Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije

Foto: 

SDŽ

D.H.

D.H.

Nova radna mjesta za dvadesetak zdravstvenih djelatnika

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potporedsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader, ministar zdravstva Vili Beroš, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, ravnatelj Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanović i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević nazočili su danas u Solinu otvaranju prve robotizirane ljekarne i novih prostorija Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

“Ovo su novi, modernizirani, robotizirani prostori ljekarne i nove ordinacije, a to su i nova radna mjesta za dvadesetak zdravstvenih djelatnika. Na ovaj način jačamo primarnu zdravstvenu zaštitu u Solinu. Čestitam ravnatelju Anti Mihanoviću, gradonačelniku Solina Daliboru Ninčeviću, županu Blaženku Bobanu i svima koji su doprinijeli projektu”, izjavio je premijer Plenković.

“Predsjednik Vlade je često u posljednje vrijeme govorio kako je ovo godina isporuka. Svjedoci smo kako se to događa – od Eurozone preko Schengena do krune svih kruna, Pelješkoga mosta. I Splitsko-dalmatinska županija pridružuje se toj isporuci projekata. Danas smo ovdje sa svojim ustanovama – Ljekarnom Splitsko-dalmatinske županije, Domom zdravlja, ali i Zavodom za hitnu medicinu. Naime, u starom objektu u neadekvatnim uvjetima radi Hitna pomoć. Ali, već se radi projekt proširenja i pedijatrije i Hitne pomoći”, poručio je Boban i dodao kako takvi projekti služe svim građanima Splitsko-dalmatinske županije, ali i cijele Hrvatske.

Ministar zdravstva Vili Beroš naveo je kako za njega nema veće sreće nego biti u njegovoj rodnoj Dalmaciji u trenutku kada se otvara jedna ovako značajna zgrada. “Ovaj objekt povećava dostupnost i kvalitetu zdravstvene zaštite. To je put kojim moramo ići i dalje. Zdravstvene potrebe se doista mijenjaju, a zadatak ove Vlade je odgovoriti na te izazove. Lokalna zajednica u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom pokazuje koji je to pravi put”, rekao je Beroš.

Ravnatelj Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanović naglasio je kako ustanova kojoj je na čelu ima kontinuiran rast prometa. “Od otprilike milijun kuna dobiti, došli smo do toga da sada svake godine imamo desetak milijuna kuna dobiti. Napravili smo reprezentativni objekt, najsofisticiraniju zgradu u Dalmaciji po farmaceutskim standardima gdje smo uložili 100 milijuna kuna. Proizvodnja koja je bila zanemariva, danas je na preko 35 milijuna kuna”, izjavio je Mihanović te zahvalio premijeru na stabilnosti gospodarstva te svim djelatnicima Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije na predanom radu.

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja novog zdravstvenog objekta. “Grad Solin iz godine u godinu raste. Mijenja se po projektima i sadržajima koje nastojimo ponuditi našim građanima. Ova zgrada je prije svega odličan primjer suradnje Grada Solina i Splitsko-dalmatinske županije. Ovim projektom dobili smo kvalitetne zdravstvene sadržaje”, rekao je Ninčević, naglasivši kako je najvažnije ulagati u ljude.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.